torsdag 1 december 2011

Kattens dag - "kattutställning"

Den 26 november var det kattens dag och Djurspecialisten här i stan som är en välsorterad djuraffär för katt och hund hade lite av ett evenemang! Domaren Sirpa Lindelöf var där så man kunde få sin kattbedömd. För skojjs skull så åkte jag och sambon dit med Sookie och Dobby.

Sookie uppförde väll sig inte exemplariskt men vad kan man förvänta sig efter en en kort tur i en bil, ut i blåsigt väder (de var omstoppade med filtar) in i en djuraffär med massor av dofter, speciellt av andra djur, ut ur boxen och upp på ett bord där en främling känner och klämmer, haha! Hon fräste lite men var ändå lätt hanterlig och nyfiken. Men annars tyckte domaren att hon var jätte fin och toppen rexning. stora öron som gärna kunde fått vara större, men samtidigt då skulle hon ju flaxa iväg som Dumbo!

Dobby var mest en myspropp och charma in sig. Skötte sig bra även om det såg ut som om han stundvis ville springa ner från bordet och undersöka de nya rummet han befann sig i. Något sprattlig så det blir väll till att bära runt honom mer på olika vis och be mina gäster göra det samma. Vet ju inte än hur jag ställer mig till utställning. Skulle helst vilja ha med min sambo som stöd, i alla fall i början men han verkar inte vara intresserad.



Som pris fick vi två rosetter och sen två present påsar med ett värde av 300kr. Det tacka man ju inte nej till! i påsen fanns det ever clean kattsand, tål visserligen inte den men kan ha den i kattlådorna i hallen. en fin glasmatskål, leksaker, godis och mat prover från RC och Iams men jag ger inte mina katter RC då det är ett dåligt foder i mina ögon och nån mjukmat påse från iams skulle bara röra till det i magen på katterna så jag håller mig kvar vid foder jag redan ger för att dom ska hålla sig fina i magen. Med det sagt äter de inte samma varje dag, utan får varierat torrfoder och olika smaker på mjau och bozita. Ingen vill väll äta samma mat varje dag, vecka efter vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar